• Home
  • About Us
    • HISTORY
    • VISION/CORE VALUE/MISSION
    • Our Team
      • Board
        • Board Members
        • Executive Team
      • Faculty Members
        • Lecturers
        • Scientists
      • Administrative Team
  • Courses
    • Doctor of Philosophy
      • DOCTOR OF PHILOSOPHY
    • Masters Degree
      • Food Innovation and Bioindustry
      • Technology and Interdisciplinary Management
    • Short Courses
  • Services
    • Academic Service
      • Microbiology Laboratory
      • Physical Chemistry Laboratory
      • Processing Laboratory
      • Advanced laboratory
    • Laboratory Testing Service
    • Meeting Rooms
  • Knowledge
    • Knowledge Library
  • Contact
    • FAQs
( VOC )VOICE OF CUSTOMER
  • Thai
  • English
College of Maritime Studies and Management, Chiang Mai University, THAILANDCollege of Maritime Studies and Management, Chiang Mai University, THAILAND
  • Home
  • About Us
    • HISTORY
    • VISION/CORE VALUE/MISSION
    • Our Team
      • Board
        • Board Members
        • Executive Team
      • Faculty Members
        • Lecturers
        • Scientists
      • Administrative Team
  • Courses
    • Doctor of Philosophy
      • DOCTOR OF PHILOSOPHY
    • Masters Degree
      • Food Innovation and Bioindustry
      • Technology and Interdisciplinary Management
    • Short Courses
  • Services
    • Academic Service
      • Microbiology Laboratory
      • Physical Chemistry Laboratory
      • Processing Laboratory
      • Advanced laboratory
    • Laboratory Testing Service
    • Meeting Rooms
  • Knowledge
    • Knowledge Library
  • Contact
    • FAQs

Courses

DOCTOR OF PHILOSOPHY

  • Categories Courses
  • Date 30 September 2022

APPLICATION PH.D    TQF 2 Ph.D. Food

ชื่อหลักสูตร

ชื่อภาษาไทย : หลักสูตรปรัชญาดุษฎีบัณฑิต สาขาวิชานวัตกรรมอาหารและอุตสาหกรรมชีวภาพ
ชื่อภาษาอังกฤษ : Doctor of Philosophy Program in Food Innovation and Bioindustry

ชื่อปริญญา

ชื่อภาษาไทย         :  ปรัชญาดุษฎีบัณฑิต (นวัตกรรมอาหารและอุตสาหกรรมชีวภาพ)
ชื่อภาษาอังกฤษ     : Doctor of Philosophy (Food Innovation and Bioindustry)

ค่าใช้จ่ายต่อเทอม

แบบ 1.1 (ฐานโท) ภาคปกติ  เรียน 6 ภาคการศึกษา ปีการศึกษาละ 30,000 บาท/คน

แบบ 1.2 (ฐานตรี) ภาคปกติ  เรียน 10 ภาคการศึกษา ปีการศึกษาละ 30,000 บาท/คน

แบบ 2.1 (ฐานโท) ภาคปกติ เรียน 6 ภาคการศึกษา ปีการศึกษาละ 30,000 บาท/คน

แบบ 2.2 (ฐานตรี) ภาคปกติ เรียน 10 ภาคการศึกษา ปีการศึกษาละ 30,000 บาท/คน

แบบ 2.1 (ฐานโท) ภาคปกติ เรียน 6 ภาคการศึกษา ปีการศึกษาละ 37,000 บาท/คน

แบบ 2.2 (ฐานตรี) ภาคปกติ เรียน 10 ภาคการศึกษา ปีการศึกษาละ 37,000 บาท/คน

หมายเหตุ นักศึกษาสามารถลงเรียนวิชาอื่นของบัณฑิตศึกษาภายใต้ความเห็นชอบของอาจารย์ที่ปรึกษา

คุณสมบัติของผู้เข้าศึกษา
หลักสูตร แบบ 1.1 และ 2.1

  • เป็นไปตามประกาศมหาวิทยาลัยเชียงใหม่ เรื่อง การรับนักศึกษาในแต่ละปีการศึกษา
  • เป็นผู้สำเร็จการศึกษาระดับปริญญาโทหรือเทียบเท่า ทางด้านวิทยาศาสตร์ สาขานวัตกรรมอาหารและอุตสาหกรรมชีวภาพ วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร เทคโนโลยีชีวภาพ เทคโนโลยีทางผลิตภัณฑ์ทางทะเล หรือสาขาอื่นที่เกี่ยวข้อง โดยมีคะแนนสะสมไม่ต่ำกว่า 25 หรือเทียบเท่า ในกรณีที่มีคะแนนเฉลี่ยสะสมต่ำกว่า 3.25 จะต้องมีคุณสมบัติเพิ่มเติมดังนี้ 1) หนังสือรับรองจากหนังสือรับรองจากผู้บังคับบัญชา หัวหน้างาน หรืออาจารย์ในสถานศึกษาที่สำเร็จการศึกษา ว่ามีพื้นฐานความรู้ ความสามารถ และมีศักยภาพเพียงพอที่จะทำวิทยานิพนธ์ได้ หรือ 2) มีประสบการณ์การวิจัยหรือทำงานต่อเนื่องในสาขาวิทยาศาสตร์อย่างน้อย 1 ปี
  • ผู้สมัครเข้าศึกษาจะต้องเป็นผู้มีคุณสมบัติครบถ้วนตามข้อบังคับมหาวิทยาลัยเชียงใหม่ ว่าด้วยการศึกษาระดับบัณฑิตศึกษา พ.ศ. 2559
  • คุณสมบัตินอกเหนือจากนี้ ให้อยู่ในดุลยพินิจของคณะกรรมการบริหารหลักสูตรประจำสาขาวิชานวัตกรรมอาหารและอุตสาหกรรมชีวภาพ

 

          หลักสูตร แบบ  1.2 และ 2.2

  • เป็นไปตามประกาศมหาวิทยาลัยเชียงใหม่ เรื่อง การรับนักศึกษาในแต่ละปีการศึกษา
  • เป็นผู้สำเร็จการศึกษาระดับปริญญาตรีหรือเทียบเท่า ทางด้านวิทยาศาสตร์ สาขาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร เทคโนโลยีชีวภาพ เทคโนโลยีทางผลิตภัณฑ์ทางทะเล หรือสาขาอื่นที่เกี่ยวข้อง มีผลการเรียนดีมากโดยมีคะแนนสะสมไม่ต่ำกว่า 3.50 หรือกรณีที่มีผลการเรียนดี โดยมีคะแนนสะสมไม่ต่ำกว่า 3.00 จะต้องมีคุณสมบัติเพิ่มเติมดังนี้ จะต้องมีคุณสมบัติเพิ่มเติมดังนี้ 1) หนังสือรับรองจากหนังสือรับรองจากผู้บังคับบัญชา หัวหน้างาน หรืออาจารย์ในสถานศึกษาที่สำเร็จการศึกษา ว่ามีพื้นฐานความรู้ ความสามารถ และมีศักยภาพเพียงพอที่จะทำวิทยานิพนธ์ได้ หรือ 2) มีประสบการณ์การวิจัยหรือทำงานต่อเนื่องในสาขาวิทยาศาสตร์      อย่างน้อย 1 ปี
  • ผู้สมัครเข้าศึกษาจะต้องเป็นผู้มีคุณสมบัติครบถ้วนตามข้อบังคับมหาวิทยาลัยเชียงใหม่ว่าด้วยการศึกษาระดับบัณฑิตศึกษา พ.ศ. 2559
  • คุณสมบัตินอกเหนือจากนี้ ให้อยู่ในดุลยพินิจของคณะกรรมการบริหารหลักสูตรประจำสาขาวิชานวัตกรรมอาหารและอุตสาหกรรมชีวภาพ

Link

  • Share:
User Avatar
Thanaphat Thepthewin

Previous post

Incubator
30 September 2022

You may also like

โปสเตอร์สาขาโลจิสติกส์ 1 copy
Technology and Interdisciplinary Management
17 June, 2020
โปสเตอร์สาขา Food Inno 2 Eng
Food Innovation and Bioindustry
14 June, 2020

Categories

  • Advanced laboratory
  • Courses
  • Events
  • Laboratory Equipment
  • Microbiology
  • Physical Chemistry
  • Processing room
  • Uncategorized
Maritime
วิทยาลัยการศึกษาและการจัดการทางทะเล
Chiang Mai University


034-870-709

maritime@cmu.ac.th

Our College

  • HISTORY
  • FAQs
  • For Staff
  • BOS
  • Laboratory

CMU Links

  • Registration Office
  • CMU Research
  • CMU Channel
  • Cute Adjarn
  • CMU Email
  • CMU Online

Information Links

  • CMU MIS
  • SIS
  • Network
  • Digital Library
  • VOICE OF CUSTOMER
  • CMU E-Docs
  • Assessment for Covid 19

CMU Student

  • Scholarship
  • Graduate school
  • REG office
  • CRITERIA GRADUATION

College of Maritime Studies and Management, Chiang Mai University, THAILAND
119/76 Moo 1, Ekachai Road, Tha Chin Subdistrict, Mueang Samut Sakhon District Samut Sakhon Province 74000

Manage Cookie Consent
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
View preferences
{title} {title} {title}